Nopeasti rahaa… Vai miten se menikään?

Mikäli olet päättänyt myydä kultaesineesi, luonnollisesti toivot saavasi niistä myös maksun niin pian kuin mahdollista. Suurin osa kullan ostajista onkin ymmärtänyt tämän, ja markkinoivat itseään kyvyllä maksaa sinulle kullastasi enemmän tai vähemmän nopeasti. Tässä on aihetta pitää silmät auki sen suhteen mikä on mahdollista – ja mitä voi pitää vähemmän uskottavana.

24-tunnin sääntö

Jos sinulle on kiire ja tarvitset  rahaa pikaisesti, on erityisen tärkeää huolehtia ettei tule huijatuksi, mitä valitettavasti tapahtuu kultamarkkinoilla entistä tiukemmasta valvonnasta huolimatta. Kuten tiedämme kultaan liittyy paljon rahaa, ja tämä houkuttelee huijareita. Yleisin ongelma ei sen sijaan ole puhtaat huijarit, vaan yritykset jotka maksavat liian vähän kullasta. Kaupanteon tällaisten kauppiaiden kanssa voi välttää, mikäli tekee vähän taustatutkimuksia ennen kuin lähettää oman kultansa matkaan. 

Suurimmaksi osaksi raja vakavasti otettavien ostajien kohdalla kulkee 24:n tunnin maksuajassa arvioinnin jälkeen (edellyttäen että arviointi ei ole tapahtunut ennen viikonloppua tai pyhäpäivää jotka itsestäänselvästi viivyttäävät maksua muutamalla päivällä siitä syystä, että pankit ovat kiinni.) Suurin osa kullan ostajista toimiikin näin. Aika lasketaan siitä kun sinun kultalähetyksesi on vastaanotettu, ja kullan arvo on määritetty ja viestitty sinulle puhelimen tai sähköpostin välityksellä. 

Vakavasti otettava kullanostaja myöskin antaa sinun valita miten toivot että rahat maksetaan sinulle, haluatko ne esimerkiksi postivakuutetulla kirjeellä tai tilisiirrolla. On hyvä olla tietoinen siitä, että viimeeksi mainittu vaihtoehto on ylivoimaisesti nopein vaihtoehto.

Ympäripyöreät lupaukset, ohuet toteutukset

Jotkin kullanostajat pyrkivät houkuttelemaan myyjiä lupauksella “nopeasta maksusta” ilman että mainitsevat tarkkaa aikaa. Joskus saatat joutua odottamaan viikkoja ennen kuin saat rahat, kertovat ihmisteb raportit omista kokemuksistaan mediassa ja eri foorumeilla joissa olemme olleet osana. Se mitä sinun pitää etsiä, on maininta “Rahat 24 tunnissa!” eikä “nopea maksu”, koska nopea maksu voi tarkoittaa ihan mitä tahansa.

Käteismaksu paikan päällä

Toinen asia mikä kannattaa huomioida on käteismaksu paikan päällä, vaikka se kuulostaakin varmimmalta ja parhaimmalta vaihtoehdolta saadakseen nopeasti maksun. Jos myy kultansa ensimmäiselle kultakauppialle joka ostaa käteisellä, ei saa mahdollisuutta vertailla kullan hintoja ja harkita sitä kenelle myy. Jotkut jotka ovat myyneet kultansa näin, ovat huomanneet jälkeenpäin että olisivat voineet saada enemmän kuin tuplahinnan kullan ostajalta internetin kautta – vain jos olisivat odottaneet joitakin päiviä lisää.

Kiertävälle kultakauppiaalle myyminen ei välttämättä ole väärin, mutta monet ovat tulleet huijatuksi joten on erittäin tärkeää tarkistaa kauppias etukäteen, ja ensimmäiseksi varmistaa onko hänellä toimilupa, mutta myös onko arviointi – ja maksuprosessi läpinäkyvä.

 Kyllä se toimii!

Loppukaneettina voimme todeta, että mitä tulee nopeaan rahan tienaamiseen niin kullanmyynti on oiva siihen tarkoitukseen – toisin kuin moni muu vaihtoehto millä saada nopeasti rahaa – ja erittäin hyvin toimiva tapa. Kulta on ollut rahaa tuhansia vuosia jo, ja täyttää edelleen osittain samaa virkaa tänäkin päivänä. Vaikka tämä jalometalli onkin korvattu käytännöllisemmilliä valuutoilla jo aikaa sitten, ei ole mitään ongelmaa vaihtaa sitä edelleen toiseen valuuttaan. Jopa kulta joka tällä hetkellä on rikkinäisten korujen muodossa piirongin laatikossa, on edelleen kultaa eikä ole koskaan arvotonta! Se että kullan hinta on historiallisesti korkealla kertoo, että käyttämättömät vanhat korut todella kannattaa vaihtaa rahaksi.

Samasta syystä on tärkeää että ei kiirehdi kullan myymisessä niin että myy sen liian pienellä hinnalla. Harvoin on kuitenkaan tarpeellista odottaa erityisen pitkää aikaa ennen kuin myy kultansa, etenkin koska vakavasti otettavat kultakauppiaat netissä toimivat sekä nopeasti että luotettavasti.