Kullan ajankohtainen hinta

Täältä pääset oppimaan lisää eri tekijöistä jotka ovat päivän kullan hinnan taustalla. Ajankohtainen kullan hinta rakentuu eri tekijöistä eikä vähiten eri kullan ostajien välisestä kilpailusta, joka nostaa kullan hintaa vielä enemmän sinun hyödyksesi!

Monet tekijät kullan hinnan taustalla 

Kun etsit päivän kullan hintaa, voit käyttää meidän palveluamme. Kullan hinnasta on tärkeää tietää se, että sen taustalla on monia eri tekijöitä, joista kaksi suurinta on kullan maailmanmarkkinahinta, mutta ehkä vielä tärkeämpänä kilpailijoiden hintakilpailu. Maailmanmarkkinahinta voi vaihdella jonkin prosentin kymmenyksen eri päivinä, mutta samaan aikaan löytyy ostajia jotka maksavat jopa 50% enemmän tai vähemmän sinun piirongissa lepäävästä kullastasi.

Myy kultaa – suosittua netissä

Tänä päivänä löytyy kasapäin kullanostajia jotka ostava kultaa netin kautta. Sinulle siitä on etua että pääset nopeasti vertailemaan päivän kullan hintoja ja löytämään parhaimman kullan hinnan itsellesi. Koska yksittäisten kauppiaiden hinnat voivat vaihdella niin paljon, hintojen vertaileminen on palkitsevaa.

Ajankohtainen kullan hinta: Milloin on paras myydä kultaa?

Mitä tulee kullan myymiseen, voi saada vaihtelevan vastauksen riippuen siitä keneltä kysyy. Ilman että edes tutustuu tarkemmin markkinoiden suhdanteisiin ja vaihteluihin voi nopeasti todeta että monenlaiset olosuhteet vaikuttavat. Kullan kurssin kehittymisen arvioiminen on todella vaikeaa, vaikkakin kullan hinta on nousujohteinen ja on ollut näin jo pidemmän aikaa. Se mitä pystytään toteamaan on, että kullan hinta on historiallisesti korkealla tasolla. Kullan hinta on viime vuosina saavuttanut tason, josta se on joko kasvanut tai vähentynyt arvossa erittäin paljon (siis paljon vaihtelua), mutta silti pysynyt korkealla tasolla yleensä ottaen.

Levottomuus rahoitusmarkkinoilla nostaa kullan hintaa

Kullan hinnalla on tapana nousta kun rahoistusmarkkinoilla on epävakautta, joten se että hinta on noussut viime vuosien finanssikriisin aikana ei ole yllätys kenellekään. Korot ohjaavat kullan hintaa edelleen tänä päivänäkin, sillä matalat korot tekevät kullan arvon hitaasta noususta entistäkin houkuttelevampaa, kun taas korkeat korot tekevät korollisista arvopapereista mielenkiintoisempia sijoittajille. 

Matala -ja korkeasuhdanteet ja korkotasot ovat pitkäaikaisia tekijöitä, kun taas tämän päivän kullan hintoihin päivästä toiseen vaikuttaa iso määrä spekulatiivista investointia. Jälkimmäisessä on tosin vähemmän kyse hintojen vaihtelusta joka ei ole niin mielenkiintoista jollekin, joka myy yksittäisiä kultaesineitä yksityisesti.

Lontoon pörssin kullan määritys  – vaikuttaa päivän kullan hintaan

Toinen toimintamalli joka vaikuttaa tämänhetkiseen kullan hintaan on kullan hinnan määrittely Lontoon pörssissä, paremmin tunnettu englannin kielisestä nimestään London gold fixing. Kullan hinta määritetään kaksi kertaa päivässä joka päivä (poislukien pyhäpäivät) Lontoon pörssissä London Gold Market Fixing Oy:n toimesta. Tarkoitus on  määrittää kullalle ja hopealle hinta Lontoon metallipörssin jäsenten kesken. Tätä tietoa käytetään kuitenkin kullan markkina-arvona kansainvälisesti. Määritys tapahtuu amerikan dollareilla, britannian punnilla ja eurolla päivittäin klo 10:30 ja 15 paikallista aikaa erityisessä puhelinkonferenssissa.

Spot-hinnalla ei kovin paljoa merkitystä

Vaikka maailmanmarkkinahinta, ns. Spot-hinta vaihtelee, on harvoin kyseessä mitenkään kovin dramaattiset heittelyt lyhyellä aikavälillä, joten päivän kullan hinta on todennäköisesti vähemmän kiinnostavaa tietoa sellaiselle, joka on ajatellut myydä käyttämättömän kultansa. Kultaan sijoittaminen pidemmällä tähtäimellä on aivan toinen asia. Kuten sanottua jalometallit ja arvopaperit eivät ole sama asia ( vaikka löytyykin arvopapereita jotka ovat sidoksissa juuri jalometalleihin). Kulta, hopea, ja muut jalometallit  ovat arvokkaita riippumatta siitä mitä pörssissä tapahtuu ja miltä maailmantalous juuri kyseisellä hetkellä näyttää. Tällä tavalla kullan hinnalla on enemmän yhteistä valuuttojen kanssa kuin osakkeiden. 

Joten vaikka riskisijoitukset/spekulatiiviset investoinnit vaikuttavatkin päivän kullan hintaan, on kyse hitaammin liikkuvasta rahasta ja enemmän varantojen turvaamisesta. Se fakta että monet tänä päivänä sijoittajat juurikin kultaan on luonut myyjän markkinat.