Kullan myyminen netissä

Kulta on erittäin arvokas metalli ja kysyntää sille löytyy aina. Tällä hetkellä kullan hinta on poikkeuksellisen korkea, ja sen takia moni miettiikin miten voi myydä rikkinäisiä ja käyttämättömia kultakorujaan.

Netissä on monia toimijoita jotka mielellään ostavat käyttämätön kultasi ja uudelleenkäyttävät sen, mikä on helppo tapa tienata rahaa ilman vaivaa. Kullan myyminen netissä on metodi joka tulee yhä suosituimmaksi, koska se on niin helppoa. Sen lisäksi saat enemmän enemmän rahaa kultaesineistäsi.

Netissä ja kivijalkakaupassa myymisen eroja  

Panttilainaamot  ja kultasepät ottavat melkein aina vastaan kultaesineitä, mutta on hyvä ottaa huomioon että heillä on myös isot myyntikatteet itselleen. Sama koskee myös kiertäviä kultakauppiaita, joilla vaihtelee se, kuinka paljon he maksavat per gramma, ja heitä välillä kritisoidaankin siitä että he maksavat liian vähän. Muutamalla, yksinkertaisella haulla netissä on helppo saada selvä ajankohtaisesta kullan hinnasta ja sen lisäksi myydä kultaa parhaalla mahdollisella voitolla. Ero netissä olevan ja fyysisten markkinoiden välillä on se, että netissä  on suurempi kilpailu ja kovempi hintapuristus.

Miten tämä onnistuu?

Suurin osa vakavista otettavista tekijöistä käyttävät vastavaa prosessia, missä täytät yksinkertaisen lomakkeen netissä ja sen jälkeen saat ohjeet ja ilmaisen kirjeen vastauslähetyskuorella kotiin. Turvallisuus huomioiden on tärkeää  että kirjeet ovat REK ja on tärkeää että on voimassa oleva vakuutus joka hyvällä marginaalilla vastaa esineiden arvoa.

Seuraavassa  myyntiprosessin vaiheessa ostaja tarkastaa kullan karaattipitoisuuden, eli kullan puhtauden. Korkein pitoisuus on 24 karaattia, mikä tarkoittaa sitä, että esine melkein täysin vain kultaa. Ajankohtainen kullan hinta perustuu aina puhtaaseen kultaan, joten ei ole outoa  jos myyjä maksaa vähemmän esineistä joilla on alhaisempi kultapitoisuus. Sen jälkeen kulta punnitaan ennen kun arvo lopuksi päätetään. Myyjänä sinulle ilmoitetaan hinnasta, ja saat mahdollisuuden myydä esineet tai pyytää ne takaisin.

Tärkeä muistaa

Mikäli sinulla on  aikomuksena myydä kultaa netissä voi olla hyvä vertailla erilaisia tekijöitä – mitä kullan hintaa myyjä maksaa per gramma ja mitä kustannuksia  tulee lähetyksen ja mahdollisten hallinnollisten kulujen muodossa. Sillä ei ole väliä onko kultaesine on rikki vai ei – kultasisältö on olennainen. Jos toisaalta puhutaan keräilyesineistä tai antiikkitavarasta  täytyy kääntyä jonkun puoleen joka pystyy arvioimaan käsityötä eikä ota vain huomioon painon ja karaattipitoisuuden.

Vinkkejä sinulle joka aiot myydä kultaa netin kautta

Tässä muutamia vinkkejä sinulle joka aiot myydä kultaa netin kautta. Yksi asia on se, että kannattaa kääntyä vain vakiintuneiden kultakauppiaiden puoleen. Kun on kyse isoista summista joita laitetaan kiertoon on tietenkin tärkeää että voit luottaa yritykseen jonka kanssa asioita, eikä vaan katsoa kuka huutaa “Ostetaan kultaa” kovimmalla äänellä. Sen takia on hyvä idea etsiä yrityksen aiempien asiakkaiden antamia arvioita ja arvosteluja. On tärkeää myös että yrityksellä on kaikki tarvittavat luvat ja että he voivat taata täysvakuututetun kuljetuksen.