Myy kultaa

Kullan myyminen kullanostajien kautta netissä on nykyisin erittäin turvallista, yksinkertaista ja ketterää.

Valitse oikea ostaja kun haluat myydä kultaa

Kullan myyminen ei ole koskaan ollut yhtä suosittua kuin nyt. Kullan kurssi on korkea, ja löytyy useita yrityksiä jotka enemmän kuin mielellään ostavat kultatavarasi sinulta, eikä vähiten täällä internetin ihmeellisessä maailmassa. Valinnanvara on positiivista sinulle joka haluat myydä kultasi, koska se antaa sinulle paljon mahdollisuuksia vertailla ja valita oma kullan ostajasi. Valinanvara toki tuo myös haasteita oikean kullan ostajan valintaan. Ja koska kyseessä on kullan myynti, on erittäin tärkeää että se sujuu hyvin.

Tarkkaile kullan kurssia kun haluat myydä kultatavarasi

Ensimmäinen asia jota sinun pitää tarkkailla kun aiot myydäi kultaesineesi, on kullan markkina-arvon seuraaminen. Se kuinka suuri kullan kurssi on, vaikuttaa siihen kuinka paljon kullastasi maksetaan. Kullan kurssi vaihtelee, ja se määräytyy kansainvälisen hinta-indeksi vertailun kautta joka määräytyy tarjonnan ja kysynnän mukaan. Kultakurssi määrittyy myös sen mukaan mitä kullanostajat itse päättävät olevan kohtuullista. Monilla kultakauppiailla on kampanjahintoja, jotka antavat sinulle paremman kultakurssin jos haluat ja pystyt myymään kultasi tietyn ajan puitteissa, kuten jos lähetät kultasi ostajalle palautuskuoressa. Kun haluat myydä kultasi voi nopeus tarkoittaa myös sitä, että saat paremman hinnan ja että myyntisumma saapuu myös sinulle nopeammin. Myy kultasi niin nopeasti kuin mahdollista, jos haluat saada niin paljon rahaa kuin mahdollista kullastasi!

Myy kultaa turvallisella tavalla

Kultaesineiden myymisessä ei kuitenkaan ole kyse vain korkeimman kultakurssin tarjoavan ostajan valitsemisesta. Kullan myyminen asettaa korkeat vaatimukset turvallisuudelle. Suurin osa netissä olevista kullanostajista käyttää postia kuljetusvälineenä. Turvallisuuden takia täytyy sinun myös varmistua seuraavista asioista:

  • Kultasi lähetetään postin suosittelemalla kirjeellä.
  • Lähetys on vakuutettu 100 000 kruunuun asti.

Kullan myyminen pitäisi tuntua turvalliselta, ei aiheuttaa huolta ja murhetta.

Kullan myymisessä on kyse oikeasta arvioinnista

Sen, joka myy kultaa täytyy kääntyä sellaisen kullan ostajan puoleen, joka tekee arvioinnin alan kaikkien sääntöjen mukaan. Ensin arvioidaan kullan puhtaus, joka määrittää karaattipitoisuuden. Se tapahtuu usein erilaisten apuvälineiden avulla, kuten esimerkiksi hankaustestit, magneetit ja kuningasvesi. Kaikki sen takia, että saisit oikean hinnan myymästäsi kullasta.

Kullan myymisessä on kyse oikeasta painosta

Seuraava askel siinä että saat parhaimman hinnan myymällesi kullalle on kääntyä sellaisen kullanostajan puoleen joka takaa, että kultasi paino punnitaan oikein. Kullan ostajasi tulee käyttää erikoisvaakoja jotka on valmistettu ja hienosäädetty juuri kullanmittaamista varten. Tarkasta mielellään kullanostajan kotisivulta miten punnitseminen tapahtuu – ja mikäli vaa’at ovat EU:n hyväksymiä ja Ruotsin Teknillisen Tutkimusinstiuutin säännöllisesti valvomia. Vakavasti otettavat kullanostajat antavat tämän tiedon.

Kullan myymistä seuraa nopea maksu

Vakiintuneet kullanostajilla ei yleensä mene 24 tuntia pidempään rahojesi maksussa arvioinnin suorittamisen jälkeen. Yleensä saat valita haluatko rahat pankkitilillesi vai haluatko noutaa ne postista. Jos olet päättänyt myydä kultaa annat varmasti arvoa sille, että saat rahat niistä nopeasti.