Kullan hinta

Kullan hinnan määrittää useat erilaiset tekijät, mutta kauppiaat myös antavat kullalle erilaisia hintoja.

Kullanhinnat.fi-avulla löydät kullan hinnan helpommin

Kun olet myymässä kultaa on itsestäänselvää että pyrit saamaan niin hyvän hinnan kuin on mahdollista, mutta samalla kukaan ei halua myöskään tulla huijatuksi! Sen takia on tärkeää verrata kullanostajia toisiinsa ennen kun valitset kenelle haluat myydä kultasi. Autamme sinua tämän kanssa!

Kehoitamme aina sivuilla kävijöitämme vertailemaan niin montaa vaihtoehtoa kuin mahdollista, vaikkakin on todella vaikeata antaa täydellinen kuva kultamarkkinoista koko maassamme.

Paina “vertaile kullanhintoja” -nappulaa ottaaksesi yksinkertaisesti ja nopeasti selvää joidenkin Suomen suurimpien kultakauppiaiden tarjoamista kullan hinnoista.

Monta ostajaa markkinoilla

Koska kullan arvo on noussut viime vuosina on tullut paljon uusia kultakauppiaita varsinkin netissä. Sen takia on tärkeää pystyä erottamaan jyvät akanoista kun vertailet kultasivustoja. On esimerkiksi tärkeää että kultakauppias jonka puoleen käännyt on poliisin rekisteröimä (Kullanhinnat.fi sivulla kaikki ovat).

Toinen tärkeä tekijä on yrityksen luotettavuus. Moni lupailee korkean hinnan kullasta, mutta sitten pidättävät ison osan tuotosta hallinnollisiin tai kuljetuskuluihin. Nopea ja tehokas maksu on myös tärkeä osa onnistunutta kullan kaupankäyntiä. Viimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä on tärkeää että arvoesine joka lähetetään postitse on aina vakuutettu – jotain mitä jotkut kultakauppiaat eivät pidä niin tärkeänä.

Selkeä kullan hinta on tärkeää

Kun eri kauppiaitten kullan hintoja vertaillaan on yleensä kyse 24 karaatin kullasta – eli niin sanotusta puhtaasta kullasta (99,9 %). Korkein hinta jonka kukin kauppias antaa koskee luonnollisesti puhdasta kultaa. Koruilla tosin on melkein aina alhaisempi karaattipitoisuus.

Koska kulta on erittäin pehmeä metalli se sulatetaan toisten metallien kanssa (metalliseos) vahvuutta lisäämään. Sen takia ei kannata yllättyä jos kullan hinta per gramma on alhaisempi kun korkein annettu hinta, mutta vakavasti otettavat kauppiaat ovat selkeitä siinä että kuinka paljon maksetaan alhaisemmista kultapitoisuuksista.

Miksi kullan hinnoissa on eroja?

On monia asioita jotka vaikuttavat päivän kultahintaan. Sen jälkeen kun kultakanta poistettiin, maailman markkinat päättävät mitä kulta maksaa päivästä toiseen. Tarjonta ja kysyntä on siis a ja o. Kun on kyse kullan tarjonnasta niin se on kaikista rajoitetetuin –  uutta kultaa tietenkin edelleen löydetään, mutta suurin osa on jo maanpinnan yläpuolella ja kierrossa. Arvioinnin mukaan maailman kaikki kulta (maanpinnan yläpuolella) mahtuisi kuutioon (n. 20 x 20 metriä). Se on pieni määrä verrattuna muihin metalleihin!

Koska kullan määrä on suhteellisen sama on kulta suosittu sijoituskohde, joka tarjoaa suojaa inflaatiolle kun talous on huonolla tolalla. Tämä on yksi syy sille, miksi kullan hinta on noussut niin paljon viime aikoina, samaan aikaan kun metallia käytetään ja sen käyttö jatkuu koruteollisuudessa ja teollisuudessa. Esimerkiksi suuret talouskasvun maat kuten Kiina ja Intia ovat lisännet kullan kulutusta, mikä myös saa sen hinnan per gramma nousemaan.

Som tur är kan guld i exempelvis gamla smycken återanvändas, vilket betyder att det idag snabbt går att omsätta sitt guld i pengar och få bra betalt.

Syitä myydä nyt

Kultakorujen myyminen joita ei käytä on aika fiksua – jos ei muuten niin voit korvata ne käytettävien kultakoruilla. On tavanomaisempaa tietenkin että myyjä haluaa kullan sijaan käteistä, mikä on järkevääkin tällä hetkellä koska kullan hinta on hyvä, korkein 30 vuoteen  ja oikaistu inflaatioon. On toisaalta tärkeää pitää malttia eikä myydä ensimmäiselle kohdalle tulevalle kultamyyjälle. Käytä Kullanhinnat.fi verrataksesi hintoja ja saadaksesi lisää tietoa ensiksi!