Näin valitset oikean kullan ostajan

Kullanostajan valinta voi olla vaikeampaa kuin uskoisi. On helppoa mennä pelkästään korkeiden kullan hintojen perässä joilla kullanostajat houkuttelevat. Mutta  mahdollisista sudenkuopista on hyvä myös olla tietoinen.

Tarkasta peritäänkö sulatusmaksua

Osa kultakauppiaista ottavat ns. sulatusmaksun siitä syystä että kulta ”höyrystyy ja häviää” sulattamisen yhteydessä. Käytännössä kuitenkin tässä käsittelyssä lähtee pois lähinnä muita metalleja jäännöstuotteina. Se on myös asia, joka on jo otettu huomioon kullan hinnoittelussa. Esimerkiksi kullan ostaja joka ottaa  sulatusmaksun 24 karaatin kullasta, osoittaa että sen olevan vain tekosyy kasvattaa omaa voittomarginaaliaan.

Palautusmaksut

Joillakin kullan ostajilla on selkeästi korkeammat palautusmaksut ja tiukemmat ehdot kuin toisilla. Tässä hyödynnetään sitä tosiasiaa, että suurin osa ihmisistä ei todellisuudessa lue läpi sopimusehtoja kun ovat myymässä kultaa, eivätkä näin ollen huomaa monimutkaisia ja pienellä printillä kirjoitettuja ehtoja. Suurin osa kullan ostajista veloittaa 7–28 euroa riippuen haluatko palautuksesi vakuutettuna vai vakuuttamattona.

Kampanjahinta ja vakinainen hinta

Suurimmalla osalla internetin kultakauppiaista on kaksi kultahintalistaa. Vakinainen kullanhinta perustuu tämänhetkisiin kultakursseihin;  kampanjahinta perustuu siihen, että toimit nopeasti. Usein sinun tarvitsee lähettää kultasi palautuskuoressa saadaksesi kampanjahinnan kullasta. Ostajan avokätisyydestä riippuu, miten myymällesi kullalle käy, mikäli se saapuu päivän myöhässä. Kannattaa soittaa ja tarkistaa ennen kuin valitset kullanostajasi, sillä kampanja- ja vakinaisten hintojen välillä voi olla monien eurojen ero! Jos olet jonkusen päivän myöhässä kun huomaat kampanjatarjouksen, ota kultakauppiaan asiakaspalveluun yhteyttä ja pyydä joidenkin päivien pidennystä – mikäli se ei onnistu, valitse toinen kullan ostaja!

Rajoitukset

Suuri osa kullanostajista tänä päivänä tarjoaa 24 karaatin kullasta markkina-arvoa suurempia hintoja, mutta siihen kuuluu usein myös rajoituksia. Se, että he maksavat kullan maailman markkina-arvoa suurempaa hintaa, ei tietenkään ole mitä he toivovat tekevänsä, mutta kilpailu nostaa hintoja eikä kukaan halua olla toisia huonompi. Tätä voit käyttää hyödyksesi, vaikka 24 karaatin kulta onkin epätavallista koruissa.